U Srbiji 149 slučajeva covid-19, u Hrvatskoj 130

Nakon što su u petak popodne potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom u Krapinsko-zagorskoj županiji, u Hrvatsko je ukupno 130 oboljelih.

Po posljednjim podacima Nacionalnoga kriznog stožera, tri osobe su teško bolesne i spojene su na respirator, a petero je do sada izliječenih, javila je Hina.

Najviše je oboljelih u Zagrebu, gdje je utvrđeno 60 slučajeva zaraze. Slijede Istarska županija sa 16 te Primorsko- goranska s 13 potvrđenih slučajeva. U petak je prvi put potvrđeno više od 20 novih slučajeva zaraze u jednom danu.

U Zagrebu i još nekim gradovima zatvaraju se dječja igrališta, a nadležne službe najavljuju mjere za vjenčanja i sprovode i moguće ograničavanje javnog prometa.

Predsjednica Hrvatske ljekarničke komore (HLJK) Ana Soldo izjavila je Hini da je, prema dojavama ljekarnika s terena, do petka navečer detektirano više od 50 osoba koje su ušle u ljekarne i time prekršile mjeru samoizolacije zbog sumnje na koronavirus.

U Republici Srbiji je do jutros u 8 sati registrirano ukupno 149 potvrđenih slučajeva infekcije virusom covid-19.

Od posljednjeg sinoćnjeg izvještaja testirani su uzorci 38 osoba od kojih je 14 pozitivno i 24 negativno na novi koronavirus.

Od četrnaest novih slučajeva njih devet je hospitalizirano, ali bez komplikacija, dobrog općeg stanja. Pet zaraženih osoba ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnoj izolaciji, objavljeno je na internetskim stranicama Ministarstva zdravlja Republike Srbije covid19.rs.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *