U sjevernoj Dalmaciji bilo žestoko nevrijeme

Prema podacima mrežne stanice Pljusak.com, čak 54 litre kiše po kvadratnom metru pale su u jednosatnom pljusku u Biogradu na Moru

0
197

Frontalni sistem danas se premješta preko Hrvatske donoseći oblake i mjestimičnu kišu.

Pri tome je kiše do 17 sati bilo gotovo u svim krajevima ove zemlje osim u srednjoj i južnoj Dalmaciji, prenosi portal Slobodnadalmacija.hr.

Prema podacima mrežne stanice Pljusak.com, čak 54 litre kiše po kvadratnom metru pale su u jednosatnom pljusku u Biogradu na Moru. Velika količina oborina koja je pala u kratko vrijeme uzrokovala je bujične poplave, te je digla pojedine šahtove.

Zbog toga je saobraćaj pojedinim cestama oko 14:30 bio usporen i otežan.

40 litara palo je na Grobniku, a slijede Kosi 39, Papuk 38, Zadar 36, Bjelolasica 32, Razovac 31, Matulji 30, Rijeka, Bakar i Požega 28, Benkovac 27, Sesvete 23 itd.

U Dalmaciji se zadržalo toplo, temperature su u mnogim područjima prešle toplih 20 stepeni. U Splitu je, naprimjer, sredinom dana temperatura i zraka i mora bila 20 stepeni.

Nadolazeća noć i subota u Hrvatskoj donose nastavak promjenjivog vremena, a pljuskova s grmljavinom bit će ponegdje i u Dalmaciji.

Krajem subote u ovoj zemlji uslijedit će djelomično razvedravanja, a bit će to uvod u sunčanu i toplu nedjelju sa slabom do umjerenom burom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here