U Sarajevu uhapšen političar, na Palama priveden poznati advokat…

U velikoj akciji SIPA i drugih policijskih agencija na Palama je lišen slobode advokat B.V. Uhapšen je i općinski vijećnik iz Novog Grada Elvis Hodžić (Stranka za BiH). SIPA pretresa notarsku kancelariju Džemaludina Mutapčića

0
133
akcija derbi pretresi sipa organizovani kriminal utaja poreza
Pretresi se vrše na više lokacija širom BiH (Foto: Ilustracija)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u sklopu operativne akcije “Squere”, na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

U velikoj akciji SIPA i drugih policijskih agencija na Palama je lišen slobode advokat B.V.

Uhapšen je i općinski vijećnik iz Novog Grada Elvis Hodžić (Stranka za BiH).

SIPA pretresa notarsku kancelariju Džemaludina Mutapčića. SIPA pretresa i advokatsku kancelariju Bojana Veselinovića, koji je i priveden.

Podsjetimo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u sklopu operativne akcije “Squere”, na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Riječ je o imovini osoba inicijala A. I., I. H., B. V., Dž. M., E. H., A. Ć. i S. Š.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan osumnjičeni trenutno nije dostupan policijskim agencijama.

Navedene osobe se terete za nezakonita knjiženja imovine i druga krivična djela kao što su “Organizovani kriminal”, “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, “Nedozvoljena trgovina”, “Krivotvorenje isprave”, “Prevara”, “Porezna utaja”, “Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem”, “Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem”, “Pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela” i “Pranje novca”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here