U Sarajevu ubijen muškarac i ranjena žena, uhapšene tri osobe

0
332

U Sarajevu se sinoć, pola sata prije ponoći, desilo ubistvo i ranjavanje, zbog čega su uhapšene tri osobe, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

“Dobili smo dojavu u 23:30 sati da je u sarajevskom naselju Ahatovići, općina Novi Grad, došlo do tučnjave više osobe. Po dolasku na mjesto događaja konstatovano je da je jedna osoba zadobila smrtonosne povrede nožem, a da je jedna osoba lakše povrijeđena, također, nožem”, kazao nam je glasnogovornik MUP-a KS, Mirza Hadžiabdić.

Muškarac koji je ubijen i njegova supruga, koja je ranjena, nisu učestvovali u tučnjavi. Naime, prema informacijama koje smo dobili od komšija, u naselju je došlo do porodične svađe nakon čega je jedna osoba zatražila pomoć u dvorištu ubijenog muškarca. Ubrzo nakon toga u dvorište stradalog stigli su i ostali akteri svađe, nakon čega je došlo do naguravanja, a nesretni muškarac je dobio smrtonosni ubod nožem pokušavajući rastaviti osobe koje su se tukle. Njegova supruga je zadobila ubodnu ranu u leđa nakon što je prišla suprugu kako bi mu pomogla.

Iza ubijenog muškarca ostalo je dvoje maloljetne djece.

Kako su kazali u MUP-u, uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljica. (Klix)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here