U Sarajevu danas memorijalna šetnja za Almu i Azru

U Sarajevu će danas, u organizaciji Udruženja studenata medicinskog fakulteta, biti održana memorijalna šetnja do mjesta stradanja mladih doktorica Azre Spahić i Alme Suljić.

Njih je prije mjesec u ulici Maršala Tita na Marijin Dvoru automobilom udario 27-godišnji Armin Berberović, koji je uhapšen i nalazi se u pritvoru. Azra je preminula na mjestu nesreće, dok je Alma, nakon skoro mjesec borbe, izgubila život u KCUS-u i sahranjena je jučer.

– Sve nas je zatekla vijest o tragičnom završetku višesedmične borbe naše drage kolegice dr. Alme Suljić. To je već drugi, prerano ugašeni život vrijednih članova naše zajednice.

Mi, njihove kolegice i kolege, nikada nećemo dopustiti da Azra i Alma budu zaboravljene. Svim silama ćemo se truditi da ova dva tragično prekinuta života budu motiv da se dese velike promjene koje će spasiti druge živote. Znamo da je to ono što bi one uradile da se isto desilo nekome od nas- poručili su studenti.

Šetnja do mjesta nesreće krenut će danas u 18 sati ispred Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

– Sve vas pozivamo da nam se pridružite i da zajedno odamo počast našim kolegicama onako kako to i zaslužuju – poručili su organizatori.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *