U saobraćajnoj nezgodi kod Nemile povrijeđene četiri osobe

U nezgodi su sudjelovali "Pežo", kojim je upravljala K. E. (2004.) i saputnica V. E. (2005.), zatim "Reno", kojim je upravljao K. R. (1966.) a saputnik je bilo dijete K. R. (2020.), kao i "Škoda", kojom je upravljao A. Z. (1964.)
(U nesreći su povrijeđene četiri osobe – Foto: Radio Zenit)

U saobraćajnoj nezgodi koja se u 15.20 sati dogodila na magistralnom putu M-17, u naselju Stara Nemila kod Zenice, učestvovala su tri putnička vozila, a četiri osobe su zadobile povrede, potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić.

U nezgodi su sudjelovali “Pežo”, kojim je upravljala K. E. (2004.) i saputnica V. E. (2005.), zatim “Reno”, kojim je upravljao K. R. (1966.) a saputnik je bilo dijete K. R. (2020.), kao i “Škoda”, kojom je upravljao A. Z. (1964.).

– Četiri povrijeđena lica, svi osim vozača iz “Škode”, prevezena su na Urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica.

Vozačica “Pežoa” K. E. i dijete iz “Renoa” zadobili su lakše tjelesne povrede, su vozačica V. E. ostala je na promatranju, dok je vozač “Renoa” K.R odbio ljekarsku pomoć.

Saobraćaj je još uvijek potpuno obustavljen, a policijski uviđaj je u toku i obavljaju ga pripadnici Odsjeka kriminalistike.

Zbog potpune obustave saobraćaja, sva se vozila preusmjeravaju na alternativni pravac, kroz naselje Nemila, kazao je Valentić.

U 15.45 sati, u tunelu “Golubinja”, na gradilištu autoputa Koridora Vc kod Žepča, povrijeđen je radnik kompanije Čengiz.

– Radi se o turskom državljaninu inicijala D. T., koji je zadobio teške tjelesne povrede te je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske stanice Žepče – kaže Valentić.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *