U RS 28 osoba pozitivno na koronavirus

0
244

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo i Univerzitetskom kliničkom centru izvršeno je testiranje 519 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 28 osoba.

Riječ je o 12 osoba muškog i 16 ženskog pola. Šest žena su srednje životne dobi, dvije mlađe i osam su starije životne dobi. Tri muškarca su mlađe životne dobi, četiri su srednje, pet muškaraca je starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta: 10 osoba je iz Banje Luke, šest iz Bos. Gradiške, po dvije osobe su iz Srpca, Laktaša i Čelinca, dok je po jedna osoba iz Doboja, Prnjavora, Kotor Varoši, Kneževa, Dervente i Bos. Broda.

Kod devet osoba je utvrđeno da se radi o bliskom kontaktu sa licima kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog virusa korona, dok kod ostalih nije navedena jasna epidemiloška veza sa pozitivnim slučajem. Ukupno devet osoba je hospitalizovano u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Testiran je ukupno 31 radnik iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i ovi nalazi su negativni. Testirana su i 62 radnika iz drugih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj (Derventa, Kneževo, Bijeljina, Prnjavor, Prijedor, Istočno Sarajevo, Laktaši i Gradiška) i ovi nalazi su takođe negativni. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here