U Republici Srpskoj registrovano 30 novozaraženih, oporavilo se još 10 osoba

0
250

U protekla 24 sata u Republici Srpskoj je registrovano 30 novih slučajeva koronavirusa nakon što je testirano 659 uzoraka. U ovom bh. entitetu registrovano je novih 10 oporavljenih.

Ministar zdravlja i socijalne pomoći RS-a Alen Šeranić je kazao da su u ovoj turi testiranja uzeti uzorci od 140 zdravstvenih radnika, od čega 102 iz UKC u Banjoj Luci. Svi su bili negativni rezultati osim kod jednog zdravstvenog radnika u Nevesinju.

Do danas je potvrđeno ukupno 1.115 slučajeva u RS-u, a oporavilo se ukupno 391 osoba dok su 48 preminule. Testirano je ukupno oko 15.500 uzoraka.

“Relaksiranje mjera podrzaumijeva jačanje naše discipline. Morat ćemo se privići na mjere i nove načine življenja, kao i cijeli svijet“, rekao je Šeranić.

Od 18. maja je planirano popuštanje mjera kada su u pitanju profesionalni treninzi sportista. Prvo će ići popuštanje mjera za individualne sporiste, a onda će se razmatrati ostali.

“Odigravanje profesinalnih utakmica ne treba razmatrati prije 1. jula bez obzira o kojem sportu se radi“, dodao je Šeranić.

Iz zdravstvenog nadzora u RS-u je do danas izašlo više od 24.000 osoba, dok se i dalje nalazi malo više od tri hiljade osoba. (Klix)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here