U ranim jutarnjim satima ugašen požar u Kužićima

Negdje oko 3 sata iza ponoći, požar koji je izbio prvo u Kužićima, a onda se širio prema Ilinčici, lokalizovan je uz nadljudske napore.

Sve vatrogasne jedinice Tuzle su bile na terenu, čak i kolege iz Lukavca,Živinica i Kalesije, ali je vjetar neumoljivo širio požar ka nepristupačnom terenu.

Vatrogasci su se sa vatrenom stihijom borili satima, a pomoć u gašenju su im pružili i sami mještani, gaseći požar lopatama i nabacujući zemlju na vatru koja je zahvatala sve veće područje.

Prema informacijama iz Profesionalne vatrogasne jedinice, niko u ovoj borbi nije stradao, a uzrok požara je ljudski faktor.(tl)

Podijeli

2 0 komentara

  1. Kreteni koji svaki dan roštiljaju na Ilinčici za vrijeme zabrane. Policija ponekad naiđe, pozdravi i ladno prođe. Sve po zakonu.!!! Malo im što bacaju pivske flaše i ostalo smeće, nego roštiljđije zapalile šumu da im bude komotnije. Žalosno je što su to uglavnom mještani KUŽIĆA, CRVENIH NJIVA, MOSNIKA i prvo su svoje kuće ugrozili. Garantujem da ima desetine svjedoka koji znaju svakog roštiljđiju po imenu i prezimenu.

  2. Ovo je zalosno, svake godine isto. Nasa policija se sunca u PS2, ispija kafe i kaznjava sirotinju za pogresno parkiranje, a piromani haraju po Tuzli! Pozaposljavali seljadiju polupismenu koja nema nista urbano u sebi…osim mozda olovke kojom naplacuju kaznu.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *