U raciji uhapšeno osam osoba

Tokom protekle noći, postupajući po prethodno sačinjenom Operativnom planu, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su raciju u ugostiteljskom objektu “Trezor” u ulici Kranjčevićeva, područje općine Centar Sarajevo, u kojem je zatečeno oko 100 osoba.

Tom prilikom uhapšeno je osam osoba zbog sumnje da su počinili krivična djela, i to sedam zbog sumnje da su počinili krivična djela „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“, a jedna osoba zbog sumnje da je počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Kod uhapšenih je pronađena i privremeno oduzeta određena količina raznih vrsta droge, dok je, također određena količina droge pronađena u objektu kao odbačena, te je ista izuzeta u sklopu izvršenog uviđaja, koji je obavljen po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koje je upoznato o navedenom i pod čijim nadzorom se nastavlja dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

Kod jedne osobe pronađeno je hladno oružje i protiv nje će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje. Tokom navedenih aktivnosti inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kojima su asistirali policijski službenici u vršenju poslova iz njihove nadležnosti, izdali su odgovornom licu prekršajne naloge sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 7.000 KM, kao i mjeru privremene zabrane rada navedenog objekta, nakon čega je objekat zatvoren.

Osam osoba koja su uhapšena smještena su u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo, te će se tokom dana nad istim izvršiti kriminalistička obrada. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela, naveli su iz sarajevske policije.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *