Pronađeno različito oružje u pretresu stana u Tuzli

1 automatska puška, 6 okvira za automatsku pušku, 7 ručnih bombi, 1 kolekcionarski pištolj tzv.kubura, određena količina municije

0
208
Tuzla,- u pretresu stana pronađeno različito oruzje

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/SKP/Odsjek za opći kriminalitet i ratne zločine su, juče, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretres kuće, pomoćnih objakata i motornog vozila vlasništvo S.F., rođen 1970. godine iz Tuzle. Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno izuzeti sljedeći predmeti: 1 automatska puška, 6 okvira za automatsku pušku, 7 ručnih bombi, 1 kolekcionarski pištolj tzv.kubura, određena količina municije, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Tuzla,- u pretresu stana pronađeno različito oruzje

O navedenom je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a nakon kompletiranja predmeta, protiv imenovanog će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava iz člana 371 KZFBIH, stoji u izvještaju MUP-a TK.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here