U pretresu automobila u Sarajevu nađeno 13 kg marihuane, uhapšene dvije osobe

U sklopu operativne akcije "Hornet" uhapšeni su Trebinjac (63) i Sarajlija ((22) koji se terete za neovlaštenu proizvodnju i promet droge

u sklopu operativne akcije hornet policija u sarajevu prilikom pretresa automobila pronasla 13 kg marihuane
Zapljenjena marihuana (Foto: MUP KS)

Policija je u Sarajevu sinoć pretresla “mercedes” u kojem je pronašla 13 kg marihuane, te je uhapsila dvije osobe.

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Uprave policije MUP-a KS, u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a i službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, realizovali su operativnu akciju “Hornet”.

Na području općine Novo Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici su pretresli vozilo u kojem je pronađeno 12 PVC paketa u kojima se nalazila marihuana, ukupne težine cca 13 kilograma. Pretresom je pronađena i određena količina gotovog novca u EUR i BAM valuti, te drugi predmeti od interesa za istragu. Privremeno je oduzeto i vozilo “mercedes”.

Uhapšeni su 63-godišnji R. Š. iz Trebinja zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i 22-godišnji D. P. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, saopćio je MUP KS.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju daljnji rad u okviru ove akcije. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *