U pretresima u Gračanici pronađena droga

U saradnji sa službenicima PU Gračanica poduzimajući redovne aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, izvršili pretrese 4 lica na 4 lokacije u Gračani

0
33

Iz Uprave policije MUP-a TK, saopćeno je da su policijski službenici tokom pretresa u Gračanici pronašli više pakovanja droge.

“Dana, 22.11.2022.godine u Gračanici, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su u saradnji sa službenicima PU Gračanica poduzimajući redovne aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, izvršili pretrese 4 lica na 4 lokacije u Gračanici: M.I., rođen 2004.godine iz Gračanice, B.M., rođen 1995.godine, S.M., rođen 1997.godine i M.H., rođen 2002.godine (svi nastanjeni na području grada Gračanica).

Prilikom navedenih pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: osam pvc. pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dva pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i digitalna vaga za precizno mjerenje.

O događajima je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a izuzeta materija će u narednom periodu biti predmet vještačenja, dok policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju predmeta” – stoji u saopćenju Uprave policije MUP-a TK.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here