U posjeti Štrbačkom buku (Foto/Video)

Na Štrbačkom buku huk koji proizvodi voda, pjenasta masa vode koja se slijeva niz velike slapove i pršće sve oko sebe. Ledena, plavo zelena umiruje i zove vas da je dodirnete i osjetite njenu ledenu vodu. Oduzima dah.

Ako ste spremni za putivanja i obilazak najljepših prirodnih blagodati naše zemlje, obavezno posjetite Štrbačbi buk.

Nedaleko od Bihaća, kojeg krasi jedna od najljepšuh rijeka Bosne i Hercegovine, Una, koja s pravom nosi epitet jedne jedine.

Ako prošetate zaštićenim parkom prirode Una natura, Japodskim otocima, ili posjetite Štrbački buk, zasigurno ćete se sami uvjeriti u sve njene ljepote.

Naša krasotica je puna riba, sedri koje se ponekad pojave i izvan vode. To se dešava kada opadne nivo Une.

Vrbe koje se nadvijaju nad vodom, daju poseban doživljaj. Krase obale Une i pružaju divnu sliku koju je priroda podarila ovoj rijeci.

A na Štrbačkom buku huk koji proizvodi voda, pjenasta masa vode koja se slijeva niz velike slapove i pršće sve oko sebe. Ledena, plavo zelena umiruje i zove vas da je dodirnete i osjetite njenu ledenu vodu. Oduzima dah.

A da biste bar djelimično doživjeli našu krasoticu, pogledajte fotografije i video koji je snimljen danas na Štrbačkom buku.

Tokom ljeta, organizovane ture turista česti su gosti na Uni. Najviše ih dolazi iz arapskih zemalja, ali svakako su tu i naši ljudi iz dijaspore, naše zemlje, susjednih država Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije…(a.k.)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *