U Osnovnoj školi „Banovići Selo“ otvoren sportski poligon (Foto)

Prema mišljenju direktora škole Edisa Hasića i učenici i nastavnici su se gotovo dvije godine mučili prilikom ulaska u školu ali i održavanja higijene

Svečanosti održanoj povodom uređenja dvorišta i sportskog poligona u JU Osnovna škola „Banovići Selo“ u Banovićima prisustvovali su danas ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović, ministrica pravosuđa i uprave TK Senada Dizdarević i načelnik Općine Banovići Bego Gutić.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 160 hiljada KM, od čega je 100 hiljada Vlada TK izdvojila iz kapitalnih ulaganja a ostalo su bila ulaganja Opštine Banovići.

Ova investicija će olakšati izvođenje nastave a mi ćemo nastaviti ne samo kroz program kapitalnih izdataka nego i saradnju sa domaćim i međunarodnim organizacijama da investiramo u školske objekte. U značajnoj mjeri smo to uradili prošle godine. To je bila godina sa najvećim programom kapitalnih ulaganja“, rekao je ministar Omerović.

Direktor škole Edis Hasić kaže da su se učenici i nastavnici gotovo dvije godine mučili prilikom ulaska u školu, ali i održavanju higijene u školi.

“Ono što su naši učenici i nastavnici proživjeli 20 mjeseci bilo je jako loše. Skakutali smo do naše škole, snalazili se ovako i onako. Naši radnici na održavanju čistoće imali su velikih problema da održe minimum higijene u prostorijama“, naglasio je Hasić.

 „Zahvaljujem se uime građana Banovići Sela, uime roditelja, učenika i zaposlenika škole Vladi TK i resornom ministru na razumijevanju. U okviru kapitalnih jedno ovo je jedno od najznačajnijih ulaganja kad je u pitanju općina Banovići“, kazao je ovom prilikom načelnik općine, Bego Gutić naglasivši da je iduće godine u planu početak izgradnja fiskulturne sale. (OITK)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *