U osam pretresa na području Tuzle, Lukavca i Gradačca pronađeno mnoštvo ukradenih predmeta i droge (Foto)

0
248

Postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela, policijski službenici Uprave policije MUP TK-a jučer su izvršili pretrese na osam lokacija, na području Tuzle, Lukavca i Gradačca.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava i imovinskih delikata: veća količina alkoholnih pića, odjevni predmeti koji su najvjerovatnije korišteni za počinjenje krivičnog djela, bicikl, dvije digitalne vage, dvije drobilice, određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis” i bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „speed“, oko 200 komada tableta “Tramadol”, 35 komada tableta u obliku dijamanta, četiri tablete sa natpisom “Akineton”, dva mobilna telefona i drugi predmeti.

Nakon kompletiranja predmeta protiv, R.H. (55) i M.H. (50), oba nastanjena na području grada Tuzla, bit će podnesen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu TK zbog postojanja osnova sumnje da su počinili dva krivična djela –  teška krađa iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH, dok će protiv M.A., nastanjen na području Lukavca, biti podnesen Izvještaj nadležnom Tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio pet krivičnih djela (Razbojništvo, Krađa i tri teške krađe).

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija, nadležnom Tužilaštvu bit će dostavljeni izvještaji i protiv: A.K. (41) i E.K. (34) iz Tuzle, A.S. (34) iz Lukavca i A.B. (27) iz Gradačca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, dok će D.LJ., (21)rođen 1999.godine iz Tuzle uz Izvještaj biti predat Kantonalnom Tužilaštvu na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, saopćeno je iz MUP-a TK.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here