U nedjelju u Tuzli se održava 7. Tuzlanski maraton

Na 7. tuzlanskom maratonu učestvuje više od 600 trkača. Zbog održavanja 7. tuzlanskog maratona, u nedjelju 29.10. 2023. doći će do izmjene u režimu odvijanja saobraćaja u Tuzli, i to prema ruti trke 7. tuzlanskog maratona.

Ovogodišnji maraton se trči po novoj ruti, gradskim ulicama.

Na 7. tuzlanskom maratonu učestvuje više od 600 trkača.

Zbog održavanja 7. tuzlanskog maratona, u nedjelju 29.10. 2023. doći će do izmjene u režimu odvijanja saobraćaja u Tuzli, i to prema ruti trke 7. tuzlanskog maratona.

Informacije za vozače

Od raskrsnice Brčanska Malta do kružnog toka kod Siporexa (Xella) saobraćaj će se odvijati dvosmjerno u jednoj kolovoznoj traci sa ograničenjem brzine 50km/h.

Druga traka će biti zatvorena od 9:00 do 13:00!

Ulica Nikole Tesle, ulica 18. Hrvatske brigade i Rudarska do semafora kod Paša bunara od 9:00 do 13:30 će biti zauzeta južna kolovozna traka a sjevernom će se saobraćati u dva smjera

Također tokom trajanja maratona u funkciji neće biti parkinzi ispred stadiona „Tušanj“, ispred JKP „Panonika“ i  ograđeni parking kod JKP „ Panonika“.

Polumaraton – 1 krug, Maraton – 2 kruga

START: Panonika most – desno u Ulicu Kulina Bana – Ulica 2. tuzlanske brigade – Ulica Maršala Tita – Ulica 15. maj – Sarajevska ulica – Bulevar 2. korpusa Armije BiH – Ulica Obala Zmaja od Bosne – Ulica Bosne Srebrene – Ulica Mitra Trifunovića Uče – Ulica Husinskih rudara desno u – Ulicu Nikole Tesle pa Ulicu 18. hrvatske brigade – Rudarska ulica –  Ulica Muhameda Havaije Uskufija pa Ulica Ratima Deletisa.Na 13. km se ide desno pored Energopetrolove pumpe u Franjevačku ulicu – Pozorišna ulica – Ulica Kazan Mahala – Turalibegova ulica – Ulica Maršala Tita – Aleja Alije Izetbegovića lijevo u – Ulica Radeta Peleša. Tu je na 15. km okrepa nakon koje se skreće lijevo u Ulicu Maršala Tita – Ulica 2. tuzlanske brigade – na kraju Ulice Kulina Bana ulazi se u kružni tok i izalazi na drugom izlazu u Ulicu 6. bosanske brigade. Na kraju te ulice, a na početku 19. km se skreće lijevo u  Ulicu Meše Selimovića pa desno u Rudarska ulica i nakon 50 m se ulazi na stadion Tušanj i trči u smjeru obrnutom od kazaljke na satu u prvoj traci. Na izlazu iz stadiona je okrepa sa Coca-Colom (19. km). Po izlazu iz stadiona 20 m do Rudarske ulice pa desno 250 m do polukružnog okreta koji vodi ravno prema Ulici Muhameda Havaije Uskufija i dalje  ravno Ulicom Džafer Mahalom (20. km) do kružnog toka gdje se ulazi u ulicu Kulina bana (ali lijeva traka!) do prvog skretanja lijevo (150m) u Ulicu Ludviga Kube pa nakon 200 m desno u  Ulicu Džindić mahala i prema mostu Panonika gdje FINISH (na istom mjestu gdje i start START).

Tuzlanska petica

START: Desno u Ulicu Kulina Bana – Ulica 2. tuzlanske brigade – Ulica Maršala Tita – Ulica 15. maj – Sarajevska ulica OKRET i onda desno stranom povratak: Sarajevska ulica – Ulica 15. maj – Ulica Maršala Tita – Ulica 2. tuzlanske brigade – Ulica Kulina Bana pa lijevo prema mostu Panonika FINISH je na istom mjestu gdje je i START.

Okrepne stanice

Na stazi će biti okrepne stanice svakih pet kilometara za sve trkače koji trče maratonsku i polumaratonsku dionicu, dok će za trkače koji trče 5 km okrepa biti po završetku utrke, u ciljnoj ravnini.  Okrepa za maratonce će biti na mostu na početku drugog kruga, a ostale na svakih 5 km.

Na svim okrepnim stanicama pored vode, trkači imaju; hurme, med, banane i jabuke, a na okrepnoj stanici kod stadiona Tušanj će biti dostupna i Coca-Cola.

Podijeli

2 0 komentara

  1. Kakve su ovo gluposti, a sve nam se raspada. Na šta mi trošimo resurse i energiju. Samo pomodarstvo i forma.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *