U nedjelju tri meča Premijer lige BiH u “Stensu”

Stonoteniserke se sastaju s ekipom Prijedora, a stonoteniseri će igrati protiv Aladže i Ilijaša i nadaju se bar jednoj pobjedi

0
134
Bit će zanimljivo u nedjelju u "Stensu" (Foto: Ilustracija, arhiva)

Stonoteniski dom “Stens” u Kreki u nedjelju (31. oktobar) bit će poprište tri susreta redovna kola Premijer lige BiH u stonom tenisu, od kojih dva u muškoj, te jedan u ženskoj konkurenciji.

Stonoteniserke STK “Kreka” igrat će protiv ekipe Prijedora, s početkom u 10 sati.

Tuzlanke su trenutno na 4. mjestu prvenstvene tabele sa 4 boda (2-2, set razlika 9:9), dok su Prijedorčanke na 3. mjestu sa 4 boda, ali i dvije manje odigrane utakmice, što znači da do sada nisu doživjele poraz, slaveći u dva meča bez izgubljenog seta (2-0, set razlika 8:0).

Mogu li im sestre Ema i Lana Lovrić i Dijana Marinić pomrsiti račune, vidjet ćemo u nedjelju.

Stonoteniseri će odigrati dva susreta. Najpprije, u 11 sati, s Aladžom iz Sarajeva, a u 13:30 sati protivnik će biti igrači Ilijaša.

STK “Kreka” u muškoj konkurenciji trenutno dijeli 6. i 7. mjesto upravo s ekipom Ilijaša, sa 4 boda (2-2, set razlika 12:12).

Aladža je trenutno na 3. mjestu sa 6 bodova (3-1, 12:6) i bit će teži protivnik Edinu Gutiću, Amaru Isabegoviću i Kerimu Fazliću koji se, ipak, nadaju da će poslije nedjelje popraviti svoj bodovni saldo. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here