U nedjelju prijevremeni izbori za gradonačelnika

Centralna izborna komisija BiH je imenovala dva supervizora za nadgledanje zakonitosti provođenja prijevremenih izbora.

Biračka mjesta se otvaraju u 7 a zatvaraju u 19 sati. Izborna šutnja počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta, odnosno u 7 sati ujutro 27. maja i traje do zatvranja biračkih mjesta, odnosno do 19 sati 28. maja.

Na izborima učestvuje ukupno 5 političkih subjekata i to 4 političke stranke i jedan nezavisni kandidat. Na glasačkom listiću se nalaze imena pet kandidata.

U Centralni birački spisak, zaključno s podacima na dan 8.5.2023. godine u 24 sata, za prijevremene izbore u Živinicama upisano je ukupno 55.281 birača (redovni 54.271, pošta 991 i lično/odsustvo 19).

Ukupno je formirano 87 biračkih mjesta. Na terenu će raditi i 5 mobilnih timova od čega dva u Živinicama i po jedan mobilni tim u Doboj-Istoku, Tuzli i Zenici.

Centralna izborna komisija BiH je imenovala dva supervizora za nadgledanje zakonitosti provođenja prijevremenih izbora za gradonačelnika Živinica, te koordinaciju i blagovremeno izvještavanje Centralne izborne komisije BiH o svim relevantnim činjenicama i okolnostima.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *