U naselju Kula: Novi “saobraćajni znak” (Foto)

Na vrlo frekventnoj saobraćajnici u tuzlanskom naselju Kula, na opasnoj krivini, snimili smo neobičan “saobraćajni znak” opće opasnosti.

Neko je skinuo metalnu rešetku i na cesti je ostao otvor koji bi mogao izazvati saobraćajnu nesreću ili, barem, ozbiljno oštećenje automobila.

Da bi vozačima skrenuli pažnju na problem, mještani su, u iščekivanju reakcije gradskih komunalnih službi, oko otvora ostavili razne predmete, pa i drveni “ogradu” na koju su okačili crvenu majicu.

No, vjetar je odnio “konstrukciju” i majicu, ostala je hrpa predmeta, a glavni problem nije saniran – otvor na cesti opasno prijeti!

Danju još nekako se može vidjeti, ali noću je prava sreća ne naletjeti na otvor i doživjeti nezgodu, bilo da je riječ o automobilima ili pješacima, tim prije što je ovaj dio saobraćajnice slabo osvijetljen.

Fotose donosimo kao upozorenje vozačima, ali i poziv “komunalcima” da što prije postave novu rešetku, po mogućnosti da je zavare kako je “ljubitelji željeza” ne bi ponovo odnijeli na prodaju u firme koje se bave “otpadom”. (Tl , Foto: A.S.)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *