U Narodnom pozorištu Tuzla sve spremno za početak nove pozorišne sezone

U novoj sezoni prvu premijeru će zabilježiti predstava „Pedagogija otpora Branka Ćopića“ autora i reditelja Zlatka Pakovića

0
92
narodno pozoriste tuzla zavrsne pripreme dvadeset i osmi pozorisni dani
Narodno pozorište Tuzla (Foto: Arhiva TutlaLIVE)

Iako pripreme za nove pozorišne komade uveliko traju, vrata Narodnog pozorišta Tuzla za publiku će biti otvorena početkom oktobra, sa dvije predstave na repertoaru.

Mališani će 1. oktobra moći pogledati predstavu „Snjeguljica i čudno ogledalo“, za koju je adaptaciju teksta i režiju potpisao glumac Midhat Kušljugić. U predstavi igraju Luka Spasojević, Irma Zukić, Jasmina Dedić Ibrić i Mirza Mujagić. Istoga dana, na repertoaru je i predstava „Hamlet“ autora Williama Shakespearea i u režiji Zlatka Pakovića, a repriza predstave je 28. oktobra.

U novoj sezoni prvu premijeru će zabilježiti predstava „Pedagogija otpora Branka Ćopića“ autora i reditelja Zlatka Pakovića. Nastala je u koprodukciji Centra Omaha, Centra za kulturu Bihać, Kulturnog centra Novi Pazar i Narodnog pozorišta Tuzla. Premijera predstave „Pedagogija otpora Branka Ćopića“ je zakazana 10. oktobra, a prva repriza već dan poslije, u srijedu.

Predstava „Budala na večeri“, autora Francisa Vebera i u režiji Midhata Kušljugića na repertoaru Narodnog pozorišta Tuzla je 14. oktobra. Mjesec oktobar se završava predstavom „Putovanje“, autora Vahida Klopića i u režiji Midhata Kušljugića, a predstava je na repertoaru 29. oktobra, najavljeno je iz NPTZ.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here