U napadu huligana u Banjoj Luci momka udarili flašom u glavu, djevojku bacili sa zidića

U prostorijama Transparency Internationala BiH u Krfskoj ulici u banjolučkom naselju Obilićevo huligani su sinoć napali učesnike sastanka koordinacionalnog odbora organizacije “Bh. povorka ponosa”.

Jednoj osobi je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći u Banjoj Luci zbog povreda koje je zadobila kada je više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo grupu građana.

Povodom ovog napada oglasila se i novinarka i urednica eTrafike Vanja Stokić, koja je sinoć povrijeđena.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

“Ljudi, Ajdin Kamber i ja smo dobro, koliko to možemo biti u ovim okolnostima. Hvala vam na svim vašim pozivima, porukama, nuđenju pomoći, donošenju hrane u policiju.

Grupa od 20-30 huligana je večeras napala grupu od 15 ljudi, većinom djevojaka. Povrijeđena je jedna djevojka iz Povorke i Ajdin i ja.

Ironično, došli su da tuku gejeve a istresli se na strejt paru. Moj momak je večeras dobio flašu u glavu. Mene su bacili sa jednog zidića i poderali mi ruku. Imam mnogo mučnih detalja koje sam podijelila sa policijom i medijima.

Za sve ovo su odgovorni Draško Stanivuković, Milorad Dodik i onih 13 organizacija koje su im pisale. Vi ste nahuškali huligane na nas. Vi ste stvorili ovu atmosferu. Spavate li mirno, Kolo srpskih sestara i Humanitarno udruženje žena Duga? Gadite mi se svi”, poručila je Vanja Stokić.

Napad su osudili brojni strani zvaničnici u našoj zemlji, a iz policijske uprave Banja Luka saopćeno je da policijski službenici te uprave preduzimaju sve mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela nasilničko ponašanje i otkrivanja izvršilaca.

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *