U muškom polufinalu Kupa BiH repriza prošlogodišnjeg finala

u Kupu svako ima šansu, pa je neizvjesno govoriti o prognozama, tim više što se još ne zna ni gdje će se igrati završnica

0
90
Ekipa Slobode brani trofej iz prošle sezone (Foto: Klupska arhiva)

Poznati su parovi polufinala Kupa BiH za rukometaše i rukometašice. Voljom žrijeba u muškom polufinalu sastaju se prošlogodišnji finalisti Sloboda i Izviđač CO iz Ljubuškog, dok u drugom polufinalu igraju Gračanica – Vogošća Poljine Hils.

Po mnogima, Sloboda i Izviđač odigrat će finale prije finala, jer je riječ o ekipama koje trenutno bolje kotiraju u bh prvenstvu. Izviđač CO dijeli prvo mjesto s Borcem M:telom, dok je Sloboda na četvrtom mjestu.

Tuzlaci i Ljubušaci sastali su se prošle sezone u Doboju, u finalu koje je pripalo “crveno-crnima” (29:28).

No, u Kupu svako ima šansu, pa je neizvjesno govoriti o prognozama, tim više što se još ne zna ni gdje će se igrati završnica.

Domaćini u obje kategorije još nisu određeni. Tek jučer je objavljen konkurs RS BiH za organizaciju “final foura” i bit će otvoren sedam dana.

Sve četiri ekipe u muškoj konkurenciji zainteresovane su za organizaciju završnice. Nadamo se da će se ovaj veliki događaj, poslije dugo vremena, održati u tuzlanskom Mejdanu.

Završni turnir za rukometašice održat će se 22. i 23. maja, a sedam dana kasnije, 29. i 30. maja, odigrat će se “final four” za rukometaše.

Evo parova polufinala:

RUKOMETAŠI

Gračanica – Vogošća Poljine Hills
Sloboda – Izviđač CO

RUKOMETAŠICE

Borac – Grude
Hadžići – Izviđač CO (M. Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here