U Milićima uhapšeni muškarci iz karantina zbog napada na policijske službenike

0
467
Foto: Ilustracija

U Milićima su uhapšena dva mještanina čiji su inicijali Ž.Đ. i Z.M, osumnjičena za napad na policijske službenike, pri čemu je jedan policajac zadobio povrede.

Iz Policijske uprave Zvornik saopšteno je da je policiji u Milićima sinoć u 21.35 sati prijavljeno da javni red i mir narušavaju lica koja se nalaze u karantinu u toj opštini.

Policija je na licu mjesta zatekla lica Ž.Đ. i Z.M. koja su nastavila sa narušavanjem javnog reda i mira, galamom i vrijeđanjem policijskih službenika, nakon čega su ih fizički napali, nanijevši jednom policajcu tjelesne povrede.

U saopštenju se navodi da se nastavlja dokumentovanje predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj protiv navedenih lica za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisano je da ukoliko je pri izvršenju krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju dužnosti, službenom licu nanesena tjelesna povreda ili mu je prijećeno upotrebom oružja, počinilac će biti kažnjen zatvorskom kaznom od šest mjeseci do pet godina.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja. (Srna)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here