U Kladnju zbog teških krivičnih djela uhapšene dvije osobe

Prilikom pretresa vozila i porodične kuće koju koriste osumnjičeni policija je pronašla predmete koji ukazuju na krivična djela koje je ovaj dvojac počinio
u kladnju uhapsene dvije osobe koje se sumnjice za teska krivicna djela nedozvoljeno drzanje oruzja i li eksplozivnih materija i ostecenje tudje stvari
Policija je nakon pretresa zapljenila oružje, municiju i traktor (Foto: MUP TK)

Policijski službenici PU Kladanj zbog teških krivičnih djela slobode lišila dva lica.

Policijski službenici PU Kladanj su radeći na na prevenciji, suzbijanju i rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, počinjenih u ranijem periodu, dana 19.03.2024. godine, uz saglasnost i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, postupajući po Naredbi Općinskog suda u Živinicama, izvršili pretresanje porodične kuće, pomoćnih objekata i pokretnih stvari (motornih vozila) koje koriste lica A.M (1991) iz Kladnja i S.M. (1997) iz Kladnja, kao i navedenih lica.

Tom prilikom su pronađeni predmeti i tragovi traženi Naredbom a koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela za koja se imenovani sumnjiče, i to: četiri mobilna telefona od kojih 1 sa SIM karticom, lovačka puška – karabin “Crvena zastava” kalibra 30 -06 sa optičkim nišanom “Leupold Mark” sa pet metaka kalibra 30 -06, jedan optički nišan ” D141”, jedan gasni pištolj “Ekol Volga” sa okvirom i 4 metka, jedan startni pištolj “Olimpic”, dijelovi oružja – dvije cijevi za pištolj, jedan okvir sa 6 metaka, 7 metaka kalibra 30 – 06, 4 metka kalibra 8X57mm , 1 metak 9.19 mm, 1 okvir za pištolj i i 41 metak kalibra 9 mm, 1 kutija plave boje “Blanc” u kojoj se nalazi 21 metak kalibra 8 mm, 1 kutija sa natpisom “Maxxtech” u kojoj se nalazi 37 metaka kalibra 9 mm, pvc kutija zelene boje u kojoj se nalazi 8 metaka kalibra 8 mm, dvije kape tzv “fantomke”, 3 metka za sačmu kalibra 12 mm, 5 metaka neutvrđenog kalibra i jedna boš pumpa za šumski zglobni traktor.

Po nalogu postupajućeg tužioca, licima A.M. i S. M. je oduzeta sloboda zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 287 stav 2 KZ F BiH – Teška krađa, člana 293 KZ F BiH – Oštećenje tuđe stvari i člana 371 KZ F BiH – Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnh materija, a nakon kriminalističke obrade, isti će uz Izvještaj sa dokazima biti predati postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na nadležno postupanje. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *