U Kini potvrđeno 1975 oboljelih od koronavirusa, 56 ih je umrlo

0
578

Kineske zdravstvene vlasti danas su izvijestile da je u toj zemlji potvrđeno 1975 slučajeva oboljenja od upale pluća uzrokovane novim koronavirusom (2019-nCoV), pri čemu je 324 ljudi u kritičnom stanju.

Dosad je od posljedica zaraze tim virusom umrlo 56 ljudi. Također, zdravstvene vlasti izvijestile su i da postoji sumnja da je zaraženo još 2684 ljudi.

U međuvremenu, državna TV kuća CCTV objavila je da su vlasti u Šangaju izvijestile o prvom smrtnom slučaju uzrokovanom tim virusom. I iz pokrajine Henan izvijestili su o jednom smrtnom slučaju zbog tog virusa.

U karanteni je 13 gradova

Odvojeno, vlasti pokrajine Hubei, gdje se nalazi grad Wuhan u kojem se zaraza koronavirusom prvi put i pojavila, izvijestila je o novih 13 smrtnih slučajeva uzrokovanih tim virusom te o novih 323 potvrđenih slučajeva infekcije.

Karantene su uvedene u najmanje 13 kineskih gradova u kojima ukupno živi više od 43 milijuna ljudi. Prekinut je javni promet i zatvoreni su aerodromi i željezničke postaje.

Koronavirus obično napada životinje, ali u nekim se slučajevima može prenijeti i na ljude, poput epidemije SARS-a 2003. Virus je izazvao alarm, no još je mnogo nepoznanica, poput one koliko je zapravo opasan te koliko se lako širi među ljudima. Virus može izazvati upalu pluća koja je u nekim slučajevima bila smrtonosna.

Kineski predsjednik Xi Jinping upozorio je da je Kina u teškoj situaciji jer se ubrzava epidemija virusne upale pluća. (agencije)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here