U karantin u Hotelu “Tuzla” danas će stići devet bh. državljana iz Francuske

0
408

Ministrica zdravstva u Vladi Tuzlanskog kantona Dajana Čolić pojasnila je danas javnosti da je u Tuzlanskom kantonu jedini aktivni karantin Hotel “Tuzla”.

Tamo su trenutno smještena 63 studenta koji su se s ferijalnog rada vratili iz Njemačke i boravit će do 25. aprila, kada ističe predviđeni karantin od dvije sedmice.

U ovim trenucima očekuje se dolazak još devet od ukupno 29 bh. državljana koji su se vratili iz Francuske, i bit će dvije sedmice pod epidemiološkim nadzorom.

Tako će karantin u Hotelu “Tuzla” brojati više od 70 osoba. Prema podacima KŠ CZ, u sobama u kojima borave studenti koji su se vratili iz Njemačke uključeno je centralno grijanje, a podijeljeni su im “koheri” kako bi mogli spremati kafu i čaj.

Kako Tuzla LIVE saznaje, djelatnici organizacije za dostavu hrane “Emaus” na usluzi su studentima za kupovinu raznih potrepština, jer pristup njima nema niko drugi.

Također, porodice “karantinaša” dostavljaju im odjevne i druge predmete, a osiguran im je i internet, rečeno nam je u Hotelu “Tuzla”. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here