U Kalesiji se otvara Centar za djecu i mlade

0
265
otvaranje centar mladi kalesija
U Kalesiji se otvara Centar za djecu i mlade

Oko 30 mladih osoba iz Kalesije okupljenih u Udruženju Trik sutra će zvanično dobiti svoj prostor za rad i druženje.

Novi objekat, koji nosi naziv Centar za djecu i mlade Kalesija, nalazi se u Sportskoj dvorani, a njegovo uređenje pomogli su Općina Kalesija i međunarodna organizacija World Vision. Cilj je bio stvoriti sigurno mjesto za djecu i mlade u kojem će provoditi vrijeme razvijajući svoje vještine i znanja, te raditi na projektima značajnim za lokalnu i širu zajednicu.

-“Trik” do sada nije imao svoj prostor ali mislim da će ovo sada biti vrlo korisno za sve osobe koje se okupljaju, druže, da bi se radili projekti jer je baš bilo teško okupiti nas 20-30 mladih osoba, navodi Hamza Čirak, član Udruženja mladih Trik Kalesija.

Prostor je moderno opremljen svim elementima neophodnim za rad Udruženja. Jedna prostorija je predviđena za sastanke, radionice i slične aktivnosti, dok su u drugoj smješteni računari. Jedna od prvih planiranih aktivnosti Udruženja nakon zvaničnog otvaranja centra je obuka članova za grafički dizajn.

-To ćemo raditi na ovim kompjuterima. Učit ćemo mlade osobe kako da rade u programima za grafički dizajn, da urade neki logo, dizajn i slično, ističe Hamza.

Udruženje Trik je osnovano 2019. godine i od tada nastoje pružiti različite mogućnosti mladima u lokalnoj zajednici i dati doprinos izgradnji boljeg društva. Malim koracima se može doći do velikih promjena, poručuju iz Udruženja.

-Udruženje mladih Trik je bilo velika pomoć i općini Kalesija. Sadili smo drveće i cvijeće, farbali klupe ispred BKC-a što je veliki uspjeh za Udruženje i za našu lokalnu zajednicu, kaže Hamza.

Zvanično otvaranje Centra planirano je za četvrtak u 19 sati nakon čega ove vrijedne mlade aktiviste očekuju brojne aktivnosti kao i saradnje sa drugim udruženjima mladih kako iz naše tako i iz susjednih zemalja. (rtvslon)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here