U Istri danas grad, u Dalmaciji nevera (video)

0
226

Nevrijeme je osim Istre tokom subotnjeg poslijepodneva zahvatilo Dalmatinsku zagoru, a onda se preko Splita i okolice nastavilo kretati prema Braču, Hvaru i Makarskom području.

Samo nevrijeme trajalo je dvadesetak minuta, a snažna tuča je naprosto zatrpala ceste i uništila brojne usjeve. Prema izjavama očevidaca, tuča je bila toliko snažna da su neki žitelji ovog djela Istre micali aute u garaže ili ih pokrivali dekama. Izgleda da će i za poljoprivrednike šteta biti ogromna.

Prema podacima istarskog meteo portala Istramet, radilo se o dosad najjačem nevremenu ove godine. Istarska policija izvijestila je kako zbog jakog nevremena nije bilo većih poteškoća u prometu.

Prema podacima mreže stanica Pljusak.com, do 14 sati najviše kiše je pala u Mandaljeni kod Dubrovnika, 40 litara po kvadratnom metru. U Žrnovnici kod Splita palo je 38, a slijede Marina – Poljica 37, Strožanac – Podstrana 32, Donja Podstrana i Zadvarje 29, Kupari 28, Konavle 27, Kaočine 26…

Nevera koja je iz zaleđa došla nad Šibenik, donijela je pravi predsezonski pljusak oko podneva, a onda se sve ponovilo oko 14 sati. Pogledajte timelapse olujnog neba iznad Šibenika, kojeg je snimio Krešimir Bilušić.JAKO nevrijeme praćeno kišom i tučom zahvatilo je danas nešto iza podneva unutrašnjost Istre, a prema prvim informacijama, najgore su prošla područja oko Buzeta, Cerovlja, Trviža, no tuča je poharala i uvalu Blaz na Barbanštini.

Okolica Buzeta, tuča je sve uništila. Video: Edita Bobić Zugan

Gepostet von IstraMet am Samstag, 2. Mai 2020

Timelapse olujnog neba iznad ŠibenikaVideo: Krešimir Bilušić

Gepostet von Crometeo am Samstag, 2. Mai 2020

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here