U Istočnom Sarajevu uhapšen Đorđe Ždrale

Sud BiH osudio je 2010. godine Ždrala na 20 godina zatvora zbog ubistva tadašnjeg načelnika Uprave policije Republike Srpske Ljubiše Savića Mauzera u Bijeljini
zbog nasilnickog ponasanja policija istocnog sarajeva uhapsila 4 lica medju njima i djordje zdrale
Đorđe Ždrale (Foto: Screenshot)

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapsili su četiri lica zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti.

Uhapšeni su N.N. S.L. K.N. i Е.B. Istovremeno, još četiri lica Š.Z. Ž.Đ. P.K. i B.D. uhapšena su zbog nasilničkog ponašanja.

Kako nezvanično saznaje “RTRS”, među uhapšenima je i Đorđe Ždrale, koji je od ranije poznat policiji i osuđivan za najteža krivična djela.

Sud BiH osudio je 2010. godine Ždrala na 20 godina zatvora zbog ubistva tadašnjeg načelnika Uprave policije Republike Srpske Ljubiše Savića Mauzera u Bijeljini.

Prema optužnici, Ždrale je tokom 2000. godine, dok je izdržavao kaznu zatvora u Istočnom Sarajevu zbog ubistva Gorana Batinića sa saradnicima isplanirao ubistvo Mauzera.

Tužilaštvo BiH je utvrdilo da je Ždrale ubio Mauzera zajedno sa Vlatkom Mačarom koji je 2008. godine stradao u eksploziji bombe na Palama.

Ždrale je u februaru 2022. godine pušten na slobodu nakon odluke Suda BiH da mu objedini kazne za više počinjenih krivičnih djela. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *