U Hrvatskoj se s tržišta povlače dva proizvoda

Državni inspektorat Republike Hrvatske povukao je u srijedu iz prodaje dva proizvoda – tortu od badema i čokolade “Almondy Daim cake” zbog mogućih komadića metala u njoj, te talijansku salamu “La Bottega del gusto” zbog utvrđene bakterije salmonele.

Državni inspektorat RH obavještava potrošače o povlačenju proizvoda “Almondy Daim cake”, torte od badema i čokolade s hrskavim komadićima karamele (400g), LOT broja L2140, s rokom upotrebe do 18.11.2023. Razlog povlačenja proizvoda su mogući komadići metala u njoj. Proizvođač povučenog proizvoda je “Almondy AB” iz Švedske, a na tržište ga stavlja IKEA Hrvatska d.o.o.

Povučena i talijanska salama

Osim torte, Državni inspektorat RH povukao je salamu “La Bottega del gusto, salama Milano (350g), LOT L22D259, rok upotrebe do 17.01.2023., zbog utvrđene bakterije iz roda Salmonella spp. Proizvođač salame je “Galbani Lactalis Grupa” iz Italije, a na tržište je stavlja Eurospin Hrvatska d.o.o.

Oba povučena proizvoda ne zadovoljavaju uredbe Europske komisije o mikrobiološkim kriterijima za hranu i opća načela zakona o hrani.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *