U Hrvatskoj privedeno više osoba privedeno zbog poticanje na terorizam

Policijski službenici s područja pet policijskih uprava priveli su više osoba, među kojima je jedan od govornika na velikom anticovid prosvjedu održanom u Zagrebu.

Uprave kriminalističke policije u suradnji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu na području pet policijskih uprava – zadarske, šibensko-kninske, zagrebačke, bjelovarske i ličko-senjske provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Javno poticanje na terorizam, priopćeno je iz hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova (MUP RH).

„Radi se o istraživanju sumnji u radnje kojima se potiče na narušavanje temeljnih ustavnih, političkih, gospodarskih ili društvenih struktura Republike Hrvatske napadom na tjelesni integritet drugih osoba i na javne objekte”, navodi MUP Hrvatske.

Hrvatski mediji prenose kako je među privedenima Marko Francisković, jedan od govornika na nedavno održanom prosvjeda protiv covid potvrda u Zagrebu i Šibeniku, te Natko Kovačević, istaknuti aktivist protiv covid potvrda i mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Današnjim radnjama obuhvaćeno je više osoba s navedenih područja koje su pod nadzorom policije, navodi MUP, bez navođenja identiteta osoba, kao i da će da će tijekom današnjeg dana i narednih dana provoditi dokazne radnje pretraga objekata, vozila i druge opreme važnih za ovo istraživanje.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *