U Hrvatskoj popuštanje mjera

Od ponedjeljka su na snazi nove, blaže epidemiološke mjere te počinju raditi kafići jer mogu prodavati pića i napitke “za van”, a raditi smiju i teretane, fitnes centri te škole stranih jezika, dječje igraonice i radionice, automat klubovi, kasina i kladionice.

Popuštanje mjera donesenih zbog pandemije koronavirusa popraćeno je precizno izrađenim epidemiološkim okvirom te se tako osobe koje preuzimaju hranu i napitke ne smiju zadržavati na terasama kafića ili ispred njih.

Nije dopušten ni ulazak u kafiće, a osobe koje “s nogu” čekaju isporuku moraju održavati razmak od dva metra te koristiti maske, a na objekte treba staviti obavijesti o epidemiološkim mjerama.
Odluke / Od ponedjeljka popuštanje mjera u Hrvatskoj, evo šta se otvara

U teretanama i fitnes centrima treba paziti na maksimalno dozvoljen broj korisnika koji su istovremeno u objektu s obzirom na to da na 20 četvornih metara smije biti jedna osoba, a vlasnik o tome mora istaknuti obavijest na ulazu.

Također, potrebno je voditi brigu o ventilaciji i provjetravanju prostora, a sve sprave nakon upotrebe treba dezinficirati te nije moguće korištenje svlačionica i tuševa.

Nužno je i vođenje evidencije o korisnicima, a oni moraju koristiti samo vlastite ručnike i prostirke, održavati razmak od četiri metra te koristiti masku.

Škole stranih jezika trebaju ograničiti broj polaznika po grupama kako bi se mogao održavati razmak od najmanje dva metra između polaznika, uz obvezno korištenje maski.

Predavači trebaju održavati razmak od polaznika i nositi masku ili se odvojiti pleksiglasom te mjeriti temperaturu prilikom dolaska na posao, uz vođenje evidencije o polaznicima i mjerenje njihove temperature pri dolasku, piše glasistre.hr(rsa,tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *