U Grčkoj izgorio turistički brod, putnici skakali u vodu

Više od 80 turista, većinom iz Velike Britanije, spaseno je s turističkog broda nakon što se zapalio u četvrtak kod grčkog ostrva Rodos.

Plamen je progutao cijeli brod nakon što je požar izbio oko 300 metara od plaže Stenga u gradu Archangelosu.

Putnici su ispričali kako su bili prisiljeni iskočiti u vodu jer je cijela drvena paluba na kojoj su stajali počela goriti.

Grčka obalna straža saopštila da je svih 82 putnika na kraju odvedena na kopno, ali su djeca još uvijek preplašena užasnim iskustvom.

Putnici su za britanske medije ispričali da je do požara došlo pola sata nakon što je brod isplovio iz luke. Posada je reagovala veoma brzo i podijelila pojase za spasavanje, nakon čega su svi skočili u vodu.

https://www.youtube.com/watch?v=LvaSO9IN2mI

Nekoliko minuta nakon što su svi skočili u more brod je u potpunosti izgorio. Svi putnici su spaseni, devetogodišnja djevojčica prevezena je u bolnicu s lakšim opekotinama, a 50-godišnjakinja s lakšim povredama. Ostali putnici kasnije su autobusima prebačeni u svoje hotele. (tl)

Podijeli

One comment

  1. Njcesce brodske nesrece se desavaju, prilikom izlaska iz luke, ili pak, priliskom ulaska u luku…to mirise na namjestaljku.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *