U Gradačcu otvoren 12. sajam Eko – Etno BiH (Foto)

Almasa Huskić iz Mreže žena Veliko srce u BiH kazala je da je cilj sajma promocija kvalitetne proizvodnje za naše stanovništvo

0
162

Današnjerm otvaranju 12. gradačačkog sajma organskih proizvođača Eko – Etno BiH,  prisustvovali su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona Emir Begić i ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mustafa Šakić.

Organizaciju manifestacije i ove je godine predvodila Mreža žena Veliko srce u BiH a na sajmu izlažu 34 certificirana organska proizvođača iz cijele Bosne i Hercegovine.

Da ova vrsta proizvodnje u posljednje vrijeme zauzima sve veće mjesto u našoj zemlji, potvrđuje i velika posjećenost sajma, koji pored ekoloških nudi i etno paletu proizvoda, karakterističnih za naše krajeve.

„Tradicija je nešto što ne možemo ostaviti po strani i smatram da će sajam doprinijeti razvoju clokupne privrede, a posebno poljoprivrede na području TK“, naglasio je ovom prilikom ministar Šakić, napominjući da je potrebno iskoristiti potencijale i prednost koje naša zemlja ima.

„Meni je izuzetno drago i zadovoljstvo vidjeti da su ovdje na izložbenim prostorima uključene i pojedine škole iz Gradačca i okruženja, jer se na taj način već u školama ukazuje mladima, srednjoškolcima, značaj ove vrste proizvodnje i to je ono što motiviše mlade ljude da se uključe u ovu vrstu proizvodnje“, kazao je ministar Begić.

Almasa Huskić iz Mreže žena Veliko srce u BiH kazala je da je cilj sajma promocija proizvodnje kvalitetne koju treba da koristi naše stanovništvo.

„Organska proizvodnja je kompletno izvozno orijentisana. Mi je možemo plasirati, ali cilj je da je zadržimo, da dovodimo turiste i da im ovdje ponudimo najkvalitetnije i naplatimo turistički brend“, kazala je Huskić, navodi se u saopćenju za javnost Ureda za informiranje TK. (TL – Foto: Press TK)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here