U Gornjim Pascima otvorena nova školska fiskulturna sala (Foto)

Za realizaciju ovog projekta, koji će u značajnoj mjeri unaprijediti cjelokupni obrazovni proces u Školi, Vlada Tuzlanskog kantona je u proteklom periodu izdvojila oko 500.000 KM

0
101

U područnoj školi u Gornjim Pascima danas je otvorena novoizgrađena fiskulturna sala, a svečanom otvorenju danas su, među ostalim, prisustvovali premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović.

Za realizaciju ovog projekta, koji će u značajnoj mjeri unaprijediti cjelokupni obrazovni proces u Školi, Vlada Tuzlanskog kantona je u proteklom periodu izdvojila oko 500.000 KM.

„Vlada Tuzlanskog kantona je tokom prošle godine pokrenula investicijske projekte ukupne vrijednosti oko 46 miliona KM, a oko 1/3 od tog iznosa, ili oko 13 miliona se odnosi na kapitalne projekte u oblasti obrazovanja. Ove godine također nastavljamo istim smjerom, a očekujemo da sve te investicije za rezultat u konačnici imaju kvalitetnije uslove za školovanje, unaprjeđenje obrazovnog procesa, a time i bolji transfer znanja sa nastavnika na učenike” – rekao je ovom prilikom premijer Halilagić.

Kako je danas rečeno ovu školu pohađa oko 170  učenika od prvog do devetog razreda, a nova fiskulturna sala omogućit će im znatno bolje uslove za rad, ali i pravilan rast i razvoj.

Direktor Osnovne škole „Pasci“, kojoj kao matičnoj školi pripada i Područna škola Gornji Pasci, Elvir Fejzić zahvalio se Vladi i Skupštini TK na značajnom povećanju ulaganja u oblast obrazovanja, te prepoznavanju potreba škola.

Učenici škole su sa svojim nastavnicima priredili danas i kratki kulturno-zabavni program, a njihove dobre ocjene bit će najbolji oblik zahvale za realizaciju kapitalnih projekata u obrazovanju. (OzITK)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here