Danas u Galeriji “GM” u Tuzli: Tri događaja pod jednim krovom

Riječ je o knjizi u kojoj su navedene i opisane zbirke koje je galerist Mandžić formirao tokom više od 40 godina kolekcionarske aktivnosti
Galerija Mandzic, kultura, Enver Mandzic, knjiga, izlozba
Vlasnik Galerije GM, akademik, prof dr. Enver Mandžić (Foto: GM)

Društvo za promociju likovne umjetnosti i očuvanje kulturne baštine, u subotu, 11. novembra 2023. godine, s početkom u 11:11 sati, u Galeriji GM u Tuzli, organizuje tri kulturna događaja u istom galerijskom prostoru.

Najprije je predviđena promocija knjige Envera Mandžića “Kolekcionarstvo kao sudbina”. Riječ je o knjizi u kojoj su navedene i opisane zbirke koje je galerist Mandžić formirao tokom više od 40 godina kolekcionarske aktivnosti.

U knjizi je obrađeno više od 40 tematskih cjelina, skupljanja raznih predmeta počev od kaseta, kasetofona, CD-ova, playera, ploča, figura, foto aparata, projektora i drugih, kao i bogatih zbrkli iz sfere numizmatike, filatelije, telefonskih kartica i dr.

O knjizi će, uz autora, govoriti Zlatko Dukić, Tihomir Knežiček i dr. Osman Sinanović.

Nakon promocije, bit će otvorena izložba slika Ivana Mijatovića, umjetnika koji je rođen u Zenici, sa završenom ALU u Sarajevu, koji od kraja rata živi i radi u Nizozemskoj. Njegove slike temastki pripadaju kategoriji lirske apstrakcije.

Treći događaj u istoj galeriji odnosi se na izložbu radova Envera Mandžića pod nazivom “Mandžizmi“. Radi se o radovima nastalim obradom bižuterije i i stvaranjem uradaka koji su originalna i unukatna djela.

Izložba je prodajnog karaktera, svaki rad košta 20 KM, a ako kupite tri, četvrti dobijate gratis, napomenuo je autor. (mp)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *