U Fojnici otvoren obnovljeni i modernizirani objekat Banja Reumal

Ova banja je od sada na usluzi za 140 pacijenata, a trećina smještajnih kapaciteta namijenjena je potpuno nepokretnim osobama. ovo je jedina banja u BiH namijenjena i opremljena da vrši usluge rehabilitacije za djecu

0
67

U lječilištu „Reumal“ u Fojnici upriličeno je svečano otvaranje obnovljenog i moderniziranog objekta Banja Reumal. U ovom objektu u pružanju usluga banjskog liječenja biće angažirano 50 djelatnika medicinske struke i drugog osoblja.

Ova banja je od sada na usluzi za 140 pacijenata, a trećina smještajnih kapaciteta namijenjena je potpuno nepokretnim osobama. ovo je jedina banja u BiH namijenjena i opremljena da vrši usluge rehabilitacije za djecu.

“Ovo je zaista jedan veliki događaj za opštinu Fojnica, pogotovo sada kada odlaze mladi. Mi otvaranjem banje vraćamo 50 ljudi. Čestitke lječilištu Reumal koji su sopstvenim sredstvima, zarađenim u proteklih godinu dana, bez kreditnih zaduživanja, osposobili i uradili ovo danas”, kaže načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura.

“Ovo je jedina banja u državi koja ima priliku da smiješta nepokretne osobe, invalidne osobe i dječiju rehabilitaciju”, riječi su Alije Mukače, izvršnog ravnatelja Lječilišta “Reumal” Fojnica.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here