U finalu Eura za kadetkinje u Sarajevu igraju Njemačka i Španija

Protivnik Njemačke u finalu Evropskog nogometnog prvenstva za kadetkinje (U17), koje će se u nedjelju u 20 sati igrati na Stadionu “Grbavica” u Sarajevu, bit će Španija koja je sinoć na istom stadionu s 3:0 porazila Nizozemsku.

Golove za Španiju postigle su Nina Pou u 3. i 69. minuti te Olaya Enrique u šestoj minuti sudijskog dodatka meča.

Njemačka je jučer poslijepodne, u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici, savladala Francusku rezultatom 1:0 (strijelac Alara Sehitler u 40. minuti) pa će u utakmici za 3. mjesto i bronzanu medalju, u nedjelju s početkom u 14 sati, u TCNSBiH u Zenici, igrati Francuska i Nizozemska. Pobjednik duela Francuska – Nizozemska izborit će, zajedno s finalistima, nastup i na Svjetskom prvenstvu u Indiji.

Zanimljivo je kako su Njemačka u grupi A te Španija u grupi B, u tri meča zabilježile maksimalan učinak od po devet bodova te da u dosadašnjem toku prvenstva nisu primile nijedan gol. Njemačka je u četiri utakmice postigla sedam, a Španija 14 golova.

Selekcija BiH, koja je na EP-u nastupila zbog činjenice da je domaćin EURO-a 2022, u grupi A nije osvojila nijedan bod niti je postigla ijedan gol, dok su bh. nogometašice u tri meča primile 16 golova. Bez bodova je takmičenje završila i iz grupe B selekcija Norveške, ali su one postigle jedan te primile sedam golova u grupi s Španijom, Francuskom i Finskom.

Osim BiH i Norveške, takmičenje je nakon grupne faze okončala i Finska, koja je u grupi B osvojila tri boda te Danska, koja je u grupi A, kao i Nizozemska, osvojila četiri boda, ali su Nizozemke prošle u polufinale zbog boljeg gol-količnika. (Vijesti.ba)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *