U FBiH nema novozaraženih, testirana 344 uzorka

0
405

Federacija BiH prvi put ima više oporavljenih osoba nego aktivnih slučajeva koronavirusa – dosad se izliječila 461 osoba, a aktivnih slučajeva je 444.

Ove podatke na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare iznio je član Federalnog štaba civilne zaštite i direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar.

– U Tuzlanskom i Posavskom kantonu nema aktivnih slučajeva koronavirusa. Ova dva kantona uspjeli su sanirati sva žarišta i oporaviti sve oboljele – rekao je Pehar, dodavši da je u BPK Goražde aktivan još samo jedan slučaj.

U protekla 24 sata u FBiH testirana su 344 uzorka, bez novooboljelih od koronavirusa. Ukupno je dosad u većem bh. entitetu testirano 19.377 osoba, a na koronavirus je bilo pozitivno 938.

U bolnicama je hospitalizirano 37 oboljelih, od kojih je dvoje na respiratoru. U posljednja 24 sata u FBiH se izliječilo 35 osoba.

– Već nekoliko dana nemamo novih smrtnih slučajeva, tako da možemo reći da je epidemiološka situacija u FBiH unutar naših očekivanja – dodao je Pehar. (vijesti.ba)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here