U Domu zdravlja KS otkriveno osam radnika s lažnim diplomama

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS utvrdio je da osam uposlenika Doma zdravlja KS ima lažne diplome.

Kako je za Klix.ba rekao Erduan Kafedžić, šef Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS, svih osam osoba je zaposleno sa srednjom stručnom spremom (SSS).

Institucije nisu mogle potvrditi vjerodostojnost diploma sedam vozača i jednog stolara, koji je zaposlen kao radnik na obezbjeđenju.

“Sedam lica ima stečeno stručno zvanje vozač motornih vozila (radno mjesto vozač), dok jedno lice ima stručno zvanje stolar (zaposlen kao radnik na obezbjeđenju)”, kazao nam je Kafedžić.

Obrazovne institucije koje nisu mogle potvrditi validnost diploma su: JU Srednja škola za saobraćaj i komunikacije Sarajevo, JU Mješovita srednja saobraćajna škola Tuzla i JU Mješovita srednja škola Tuzla.

Na diplomama su navedene sljedeće godine izdavanja: 1999. godina, 2005. godina, 2006. godina (2 diplome), 2007. godina, 2008. godina, 2009. godina i 2010. godina, prenosi Klix.ba.

Kao što je slučaj i sa ranijim prijavama Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS i ove su proslijeđene Tužilaštvu KS. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *