U Doknju svečani koncert povodom Uskrsa

U povodu Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana, Kulturno umjetničko društvo sveti Ilija (Dokanj) organizuje svečani koncert. Koncert će biti održan 17. aprila u Domu kulture, sa početkom u 19 časova u Doknju.

Kako je planirano, na koncertu će nastupiti i članovi Folklornog ansambla Panonija sa kojima društvo iz Doknja ima dugogodišnju suradnju. Osim Panonije, posjetioci će moći pogledati nastup i KUD-a “Župa Breške”.

– Mi se uvijek radujemo novim koncertima, a posebno kada nastupamo u Doknju obzirom da s ovim društvom imamo dobru saradnju. Zadovoljstvo je veće obzirom da ćemo svojim nastupom uveličati katolički blagdan Uskrs. Biće to lijepa prilika za igru i druženje, izjavila je za Hrvatski glasnik Arijana Sadiković, predsjednica Folklornog ansambla “Panonija”.

Inače, Kulturno umjetničko društvo sveti Ilija je osnovano 06. juna 2008. godine. Naziv sv. Ilija, Društvo je dobilo po svetom Iliji proroku, zaštitniku Doknja, čije ime nosi i crkva u Doknju.

Društvo ima 50-ak članova različite dobi, a u sklopu društva djeluje više sekcija, kao što su folklorna, tamburaška, dramska, recitatorska, literarna. Osim toga članovi društva rade na prikupljanju starih rukotvorina, alata i oruđa sa kojima su naši preci nekada radili, želeći ih izložiti u zavičajni muzej i tako ih otrgnuti od zaborava.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *