U CZ Trebinje ovoga ljeta, desetak puta pronalazili i uklanjali različite vrste eksplozivnih naprava

0
478

U rijeci Trebišnjici, 150 metara nizvodno od gradskog kupališta “Bregovi”, nađena je bomba M-52, ali je brzim dejstvom pripadnika Civilne zaštite uklonjena.

Bomba je pronađena u ponedeljak veče, kada je jedan ribar primijetio u vodi i o svemu obavijestio policiju, koja je odmah obezbijedila lice mjesta i pozvala pripadnike Regionalnog centra Civilne zaštite u Trebinju, a oni bezbjedno uklonili ekplozivnu napravu.

U Civilnoj zaštiti su potvrdili da su samo ovoga ljeta, od mosta u naselju Gorica do gradskog prečistača na drugom kraju Trebinja, desetak puta pronalazili i uklanjali različite vrste eksplozivnih naprava.

Kod mosta „Branilaca Trebinja“, u blizini kupališta “Bregovi” je i sredinom avgusta pronađeno pet ručnih bombi, koje su otkrila djeca koja su se tu kupala, ali su srećom sve bezbjedno uklonjene, prenose Nezavisne.

U Civilnoj zaštiti su potvrdili da, osim u rijeku, nesavjesni pojedinci bombe bacaju i u kontejnere za smeće, a neeksplodirane naprave iz kontejnera dospijevaju i na gradsku deponiju „Obodina“.

Policija i Civilna zaštita su u više navrata apelovali na građane da minsko-eksplozivna sredstva ne bacaju u rijeku ili na druga mjesta, već da ih, bez ikakvih posljedica, predaju policiji ili pozovu civilnu zaštitu, što su učinili i ovoga puta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here