U Crnoj Gori 10.515 aktivnih slučajeva covida

0
239

U protekla 24 sata u Crnoj Gori zabilježen je 381 novi slučaj koronavirusa, a u istom razdoblju od posljedica infekcije preminule su tri osobe.

“Najstariji preminuli je imao 68 godina, a najmlađi 46 godina (1974. godište). Ukupan broj preminulih povezanih s covid-19 infekcijom od početka lipnja iznosi 560, a od početka godine 569”, priopćio je Institut za javno zdravlje.

Trenutno je u Crnoj Gori 10.515 aktivnih slučajeva covida-19, a od početka epidemije zabilježeno je 40.546 covid-pozitivnih osoba.

Novoimenovana vlada Crne Gore imenovala je danas savjetodavno stručno tijelo za provođenje borbe protiv covida-19, kojim će predsjedavati ministrica zdravlja Jelena Borovinić – Bojović.

“Članovi Savjeta nisu aktivno uključeni u programe odstranjivanja i iskorjenjivanja zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom covid-19 u Crnoj Gori. Savjet se obrazuje radi izvršavanja obaveza u vezi sa sprječavanjem, suzbijanjem, odstranjivanjem i iskorjenjivanjem zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom covid-19”, priopćili su iz vlade.

Stručno tijelo vodit će se preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, Europske komisije i Europskog centra za prevenciju zaraznih bolesti. (ag)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here