Danas umjereno do pretežno oblačno sa pljuskovima i grmljavinom

U centralnim i istočnim područjima Bosne lokalno intenzivnije padavine, praćene jakim udarima vjetra, a ponegdje i gradom

0
71
vremenska prognoza oblacno sa mjestimicnom kisom
Oblacno, u BiH(Foto: Arhiva TL)

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena ponegdje u centralnim i zapadnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 10; Sokolac 11; Ivan-sedlo, Livno, Sarajevo 14; Bugojno, Široki Brijeg 15; Drvar, Jajce, Srebrenica 16; Trebinje, Zenica, Zvornik 17; Banja Luka, Bihać, Gradačac, Grude, Sanski Most 18; Bijeljina, Doboj, Mostar, Prijedor, Tuzla 19; Neum 22;

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Na krajnjem sjeveru i na jugu Hercegovine se ne očekuju padavine. U centralnim i istočnim područjima Bosne lokalno intenzivnije padavine, praćene jakim udarima vjetra, a ponegdje i gradom. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu do 30 °C.

Stabilnije i sunčanije vrijeme uslovljava povoljne biometeorološke prilike. Tokom prijepodneva biće svježije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed porasta temperature zraka i pojačanog osjeta sparine hronični bolesnici trebali biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima. Poslijepodnevni pljuskovi mjestimično bi mogli kvariti ugođaj.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here