U Britaniji ponovo raste broj zaraženih

Rastući brojevi zaraženih i hospitaliziranih zbog covida-19 predmet su “ozbiljne, ozbiljne zabrinutosti”, rekao je u subotu britanski premijer Boris Johnson, dodajući da je manje optimističan oko otvaranja zemlje nego što je bio u maju.

“Jasno je da je indijska varijanta zaraznija i isto je tako istina da brojevi rastu te da je broj hospitaliziranih u porastu”, rekao je za Sky News.

“Sada ne znamo tačno u kojoj mjeri će to dovesti do smrtnih slučajeva, ali je jasno da je to predmet ozbiljne, ozbiljne zabrinutosti”, kazao je.

Očekuje se da bi Johnson trebao u ponedjeljak izložiti hoće li doći do planiranog ukidanja restrikcija 21. juna ili će ga rastući broj slučajeva primorati da to odgodi, prenosi Hina.

Glavni dužnosnik za cijepljenje protiv covida-19 u Britaniji Nadhim Zahaw rekao je u petak za Times Radio da “moramo biti zaista oprezni”.

“Imali smo jako veliko otvaranje 17. maja kada su se ljudi mogli početi sastajati s prijateljima u zatvorenim prostorima, u restoranu, u pubu, i družiti se.”

“I mislim da je važno da jako pažljivo razmotrimo podatke tokom vikenda i tada to kažemo naciji”, dodao je.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *