U Brčkom uhapšena dvojica policajaca

Prije dva dana, policija u Brčkom je u akciji "Dama" uhapsila četiri osobe zbog rasturanja narkotika
brcanska policija u nastavku akcije dama uhapsila dvojicu svojih kolega osumnjicenih za zloupotrebu polozaja
Foto: Ilustracija

Policija Brčko distrikta, u nastavku akcije kodnog naziva “Dama”, uhapsila je dvojicu svojih kolega, pripadnika brčanske policije, a zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja ili ovlasti. 

Kako su naveli u saopćenju iz brčanske policije, akcija hapšenja izvedena je nakon višemjesečnih planskih aktivnosti policije i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta.

– U sklopu navedenih aktivnosti, a u skladu sa naredbom Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, izvršeno je devet pretresa na tri lokacije prilikom čega su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti važni za krivični postupak. Istog dana šef policije Brčko distrikta BiH je u skladu sa zakonskim ovlaštenjima osumnjičene policijske službenike suspendovao iz policije – navedeno je u saopćenju.

Po okončanju svih potrebnih radnji dokazivanja bit će saopćeno više detalja, najavljeno je iz brčanske policije.

Prije dva dana, policija u Brčkom je u akciji “Dama” uhapsila četiri osobe zbog rasturanja narkotika.
Kako je tada saopćeno, pretresena su četiri stambena objekta na isto toliko lokacija, četiri osobe i jedno vozilo.

– Pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu koristiti u krivičnom postupku i to: osam mobilnih telefona, snimač videonadzornog sistema, tablet, dvije drobilice, kao i određena količina nepoznate materije koja asocira na marihuanu – rečeno je tada iz brčanske policije.

Prema tom saopćenju, dokumentovano je da su I. R. (26), A. A. (26), A. Š. (27) i D. M. (48), svi iz Brčkog, od maja 2023. do danas na području ovog grada prometovali oko pet kilograma amfetamina spid i oko dva kilograma marihuane. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *