U Brčkom počelo Evropsko prvenstvo u kuglanju

U Brčkom je sinoć svečano otvoreno Evropsko prvenstvo u kuglanju na kojem učestvuju 23 ekipe i to 14 muških i devet ženskih ekipa iz 15 evropskih zemalja.

otvoreno evropsko prvenstvo u kluglanju u brckom ucestvuje ukupno 23 ekipe iz 15 zemalja
Evropsko prvenstvo u kuglanju otvoreno je sinoć u Brčkom (Foto: Vijesti.ba)

Član Kuglaškog kluba “Rad” iz Brčkog Igor Božić, koji je organizator takmičenja, rekao je da je prije svečanog otvaranja odigrano tri bloka utakmica, te da će se prvo igrati kvalifikacije iz kojih će četiri ekipe s najviše bodova ući u polufinale koje će se igrati u petak.

-Pobjednici polufinala idu u finale koje se igra u subotu, kada će biti i borba za treće mjesto – rekao je Božić, prenose Vijesti.ba.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić, koji je prvenstvo proglasio otvorenim, kazao je da bi 2026. godine Brčko moglo biti domaćin i svjetskog prvenstva u ovom sportu.

– Ovo je lijepa slika koju mi želimo da pošaljemo iz distrikta Brčko i ne samo danas nego tokom cijele godine. Sigurno je da postoji prostor da se napravi napredak u smislu gradnje sportske infrastrukture. Kako je naš najveći resurs gostoprimstvo, siguran sam da će učesnici ponijeti lijepe utiske iz Brčkog – rekao je Milić.

Na evropskom prventvu učestvuju ekipe iz BiH, Hrvatske, Srbije, Austrije, Češke, Estonije, Francuske, Italije, Njemačke, Mađarske, Makedonije, Poljske, Rumunije, Slovenije i Slovačke.

Evropsko prvenstvo u kuglanju održava se u Areni Bakarni u Brčkom i trajaće do 7. oktobra. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *