U blizini azila za pse “Nirina” pale smeće, u Gradskoj upravi kažu da ne mogu kontrolisati svaku deponiju!?

0
457
Požar na "divljoj" deponiji uz Azil za pse (Foto: Nirina)

O stanju i problemima Azila za pse “Nirina” napisane su “tone” materijala. Gradske vlasti, uglavnom, okreću glavu od azila, a povremene reakcije na tamošnje probleme samo potvrđuju pravilo – azil im je trn u oku!

Odnedavno, problemi su ponovo eskalirali, s tim što je sada dopušteno da se u blizini Azila  napravi svojevrstan auto otpad.

– Napravili su mjesto za “demoliranje” autobusa pored Azila, zatim su ljudi počeli bacati smeće. Sada uz sam Azil, bukvalno ispred kapije, pale smeće – poruka je koju smo jutros dobili iz Azila za pse “Nirina”.

Navode da su zvali vatrogasce, te da im je komandir rekao:

– Poslije vas zvao je neki čovjek i rekao je kako Azil pali smeće!

Znači, zamjena teza, oni koji pale optužuju za paljenje smeća radnike-volontere Azila. Koja bi to bila logika da oni koji brinu o psima pale smeće i “guše” pse!?

U “Nirini” još kažu da su tražili intervenciju nadležnih službi Gradske uprave Tuzla, ali da su dobili odgovor: “Ne možemo mi za svaku deponiju brinuti”!

Postavlja se pitanje ko može brinuti i ko je plaćen da brine o svemu što se događa na području Grada, ako neće resorne komunalne službe. Bahatosti nikad kraja u “najbolje organizovanoj lokalnoj zajednici u BiH”.

Pogedajte video iz Azila Nirina

Na opasku da su mnogi stranci, koji pomažu rad “Niine”, ponosni na osoblje koje udomi godišnje između 25o i 300 “lutalica”, uslijedio je ovakav odgovor za sada nepoznate osobe:

– Nama je azil zadnja rupa na svirali i tretiramo ga kao otpad!

Užas, sramota, hoće li gradonačelnik Imamović reagovati na ovakve izjave svojih, parama građana dobro plaćenih službenika?

U svakom slučaju vijesti o požarima i smeću pokraj Azila za pse “Nirina” već je otišla u svijet, među donatore, a Tuzli ostaje još jedna mrlja na obrazu. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here