U BKC-u u Tuzli promovisana knjiga “Izgubljeni zavičaj” novinara Saše Burlice (Foto)

Promocija knjige “Izgubljeni zavičaj”, autora Saše Burlice održana je sinoć u Plavoj sali BKC Tuzla.

O knjizi su pored autora govorili i promotori Vuk Kovačević, Fatmir Alispahić i Goran Mišić, a moderator programa bila je Erda Redžepagić.

“Izgubljeni zavičaj” je knjiga koja kroz autentične likove i događaje vraća lijepa, draga, duhovita, sjetna i ponekad tužna sjećanja na tipičnu bosansku čaršiju. Koje, kao takve, nažalost, više nema. Na Vlasenicu!

Sjećanja na nezaboravljene muzičare, glumce i slikare, koji su odrastali na vlaseničkoj kaldrmi, na brice i frizere, čije pjesme i zajebancija još ozvanjaju vlaseničkim sokacima.

“Izgubljeni zavičaj” autora Saše Burlice je zapis o jednom vremenu, ljudima, gradu, prilikama i događajima koji su činili vlaseničku čaršiju i kakvom je autor doživljavao svoj rodni grad pišući o Vlasenici i njenim ljudima kroz novinska izdanja.

Saša Burlica je rođen 14. maja 1956. godine u Vlasenici, gdje je zavrsio gimnaziju. U novinarstvu je od svoje dvadesete godine. Još kao student radio je za tada prestiźnu beogradsku “Politiku Ekspres”, sarađivao u časopisu “Intervju”, pisao za “Ilustrovanu Politiku”. Na poziv sarajevskih “Večernjih novina”, Burlica je 1986. otišao u tuzlansko dopisništvo.

Sarađivao je, takođee, i sa brojnim sarajevskim časopisima i novinama, kao sto su Svijet, Una, SAN, VEN, AS.

Trenutno s porodicom živi u Karlovim Varima (Češka). (tl – Foto: Ahmed Bajrić Junior)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *